01 júna 2007

O Optime už vie aj Ivan Štrpka

. 01 júna 2007

16.mája sa dvaja členovia nášho klubu - Jasmin a SuAri - zúčastnili besedy s významným slovenským básnikom Ivanom Štrpkom a s rovnako významným slovenským vydavateľom pôvodnej tvorby Kolomanom Kertézsom Bagalom. Deň to bol vskutku zaujímavý, však posúďte sami.

Začali v staničnom vyžieráku: Jasmin musel počkať na SuAriho rýchlik a keď Považan dorazil, chladený Kozlík padol naozaj vhod :

 
        
"Po rýchlom presune sme pokračovali na prednáške – lepšie povedané besede so spomínanými osobnosťami. Dozvedeli sme sa mnoho užitočných informácií, ktoré pri chode klubu určite zúžitkujeme. Vznikol priestor aj pre naše otázky, preto sme sa veľmi usilovne pýtali. Najmä SuAri. Vznikla aj spolupráca s Romboidom, pre ktorý bude Optimum hlavným distribútorom v Martine blízkom regióne."

  


Krásny deň sme ukončili v staničnom vyžieráku - presne tam, kde sme ho začali. Objednali sme si cesnakovú polievku s opečeným chlebom a jeden slepačí vývar s rezancami. O osemnástej sme sa už na podnájme ukladali k spánku:  
    
             

O polnoci sa obaja - Jasmin a SuAri - prebrali. Prečítali si pár básní a opäť zaspali. Nostalgiu dorazili ráno o desať tridsať, pri čakaní na rýchlik domov. Kde inde, ako v staničnom vyžieráku na orosenej dvanástke. V kupéčku ešte plánovali spoločnú cestu transibírskou magistrálou. Alebo aspoň do Ukrajiny.

 

O NÁS

Moja fotka
Martin, Turiec, Slovakia
literárny spolok mladých umelcov martinských

Blog Archive