19 januára 2008

Krátka správa z autorského čítania

. 19 januára 2008

Dvaja autori - Ivan Baláž Kráľ z Prešova a Pavel "Hirax" Baričák z Martina, sa včera podvečer predstavili v kaviarni Kamala. Je načim uverejniť, ako to včera vlastne prebiehalo.


„Ono vlastne ani není o com vypravovat,“ ako sa hovorí v jednom známom českom kultovom filme. Uviedlo sa, predstavilo sa, prečítalo sa, rozlúčilo sa a bolo po všetkom – to je v skratke dej včerajšieho podvečerného autorského čítania.
Ale pozor – podľa slov Petra Mišáka sa z týchto literárnych piatkov už stávajú klubové záležitosti a bolo by dobré v nich pokračovať. Veríme teda, že nazbierame dostatok síl a autorov, ktorí budú ochotní prezentovať sa pred martinským publikom.
Opäť ďakujeme majiteľke kaviarne Kamala, pani Katke Figurovej, za poskytnutie krásnych priestorov. Dúfame, že sme Vás nezdržovali zarytými dišputami a debatami, ktoré v mnohých prípadoch boli aj tak bez jasného konca.
Ten koniec sme následne pokúšali objaviť v reštaurácii Čierna pani, ale už v značne oklieštenej zostave. Treba však povedať, že slečna čašníčka v onej spomínanej občerstvovacej ustanovizni z nás mala naježené chlpy asi všade. Ale aj napriek tomu bola milá a účet nám doniesť nezabudla...
V neposlednom rade prinášame niekoľko záberov z domáceho fotoštúdia Filipa Struhárika, ktorý tým splnil predpoklady a podmienky pre vstup do nášho literárneho klubu. Do pozície oficiálneho fotografa literárneho klubu Optimum m.u.m. ho bude pasovať pravdepodobne jeho prezident pri návšteve Martina a ak nie on, tak sa do tejto pozície Filip napasuje aj sám.



IVAN BALÁŽ KRÁĽ

 

PAVEL "HIRAX" BARIČAK

 

O NÁS

Moja fotka
Martin, Turiec, Slovakia
literárny spolok mladých umelcov martinských

Blog Archive