20 júla 2007

Už sú to magické stretnutia

. 20 júla 2007

     Tak sme sa opäť stretli. Opäť v Chytrolíne, opäť v inej zostave, ale - ale všetko bolo nakoniec v poriadku a ešte aj niečo navyše.

     S Aničkou sme ďalšie stretnutie dohadovali už dávnejšie - plánovali sme dohodnúť si kroky, ktoré podnikneme po odchode suariho, čo bola pre celý klub citeľná strata. Nič podobné sa nakoniec nedialo, vďaka neschopnosti slovenských aerolínií zabezpečiť suarimu dostatočný komfort a pohodlie pri cestovaní. Zvolil preto inú alternatívu - a oddychoval doma.

     Do našich radov sme privítali novú členku - Soničku, ktorá sa za svoju tvorbu síce hanbila, ale veríme a silne dúfame, že sa o ňu čo najskôr podelí aj s ostatnými. Podebatovali sme v príjemnom počasí o nepríjemnom počasí, lesbických sklonoch ľudskej populácie a neostali sme nič dlžní ani plánom na nasledujúce obdobie. Rozvrhli sme päťročnicu a o jej podrobnostiach vás iste budeme informovať.

     Po príjemnej hodinke v kruhu klubových priateľov si každý išiel svojou cestou. Znenazdajky som ja, sediaci a zapisujúci podivín na martinskom nočnom námestí zahliadol Andreja, alebo ak chcete Borisa (nemám v tom jasno) a spoločne sme sa započúvali do hudby martinského Dixieland bandu.




Pred očami sa nám zjavovali obrazy z 20. rokov 20. storočia a Andrejovi, alebo ak chcete Borisovi (ešte stále v tom nemám jasno ale raz budem, to sľubujem) už chýbal iba veľký bicykel s obrovskou prednou nápravou, iste viete, o čom hovorím.

     Ono je to magické - aj keď klub nie je fyzicky nikdy kompletný, ožíva. Áno, ožíva a veríme, že vyrastie od koreňov čo najvyššie. Ak každý z nás, jeho členov, prispeje svojim podielom - univerzálnym a špeciálnym podielom, ktorý nezastúpi žiadny iný člen klubu - zložíme sa pred poéziou a prózou života spoločne ako jeden celok, jeden klub. Klub Optimum m.u.m.

 

O NÁS

Moja fotka
Martin, Turiec, Slovakia
literárny spolok mladých umelcov martinských

Blog Archive